Jové i Salvadó dipositen al TSJC la fiança d'1,6 milions per la causa de l'1-O
Salvadó i Jové sortint del TSJC (ACN/Guillem Roset)

S'ajorna el judici a Jové, Salvadó i Garriga per l'1-O perquè coincideix amb les eleccions

El TSJC accepta fer el judici per desobediència, prevaricació i malversació més tard, però no la tramitació de la llei d'amnistia, que és el que demanaven les defenses

El Tribunal Superior de Justícia ha ajornat el judici a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, que havia de començar el 10 d'abril.

El tribunal ha acceptat ajornar-lo per la coincidència amb la campanya electoral, però no per la tramitació de la llei d'amnistia, com havien demanat les defenses.

Jové i Salvadó, tots dos exalts càrrecs d'Economia, estan acusats de desobediència, prevaricació i malversació pels preparatius de l'1 d'Octubre. La Fiscalia els demana set i sis anys de presó, respectivament. L'actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s'enfronta a un any d'inhabilitació.

Natàlia Garriga saluda abans d'entrar al TSJC per declarar com a investigada en la causa de l'1-O, el març del 2022 (ACN/Blanca Blay)

Garriga, Jové i Salvadó van ser detinguts el 20 de setembre del 2017, en l'operació ordenada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per avortar la logística de l'1-O, que va motivar l'escorcoll de la seu del Departament de Vicepresidència i Economia.

Després de sis anys d'instrucció judicial, el tribunal va decidir enviar-los a judici pels suposats delictes de desobediència, malversació, prevaricació i revelació de secrets en les accions de Jové i Salvadó, mentre que en el cas de Garriga només hi va veure desobediència.

Ara, el tribunal, que presideix Jesús María Barrientos, haurà de reprogramar el judici, que està previst que duri vuit setmanes.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut