Motociclisme

Isidre Esteve mostra el seu suport a Joan Lascorz a través d'una emotiva carta

Isidre Esteve, expilot de ral·lis de motociclisme, que va perdre la mobilitat en les cames en un accident, ha mostrat el seu suport al mundialista Joan Lascorz, en la mateixa situació després d'un greu accident en uns entrenaments del Mundial de Superbikes. "Segueix pilotant la teva vida cap a on tu triïs", "la vida és un regal, de vegades ens castiga o ens sacseja, però tenim l'obligació d'acceptar-la i gaudir-la al màxim dins les nostres possibilitats".

Actualitzat
Isidre Esteve, expilot de ral·lis de motociclisme, que va perdre la mobilitat en les cames en un accident durant el Ral·li d'Almeria, ha mostrat el seu suport al mundialista Joan Lascorz, en la mateixa situació després d'un greu accident en uns entrenaments del Mundial de superbikes al circuit italià d'Imola.

Esteve se sincera en una carta oberta a Joan Lascorz:

"Mai saps com començar a escriure en una situació com aquesta. Recordo que mentre vaig estar a l'hospital la gent entrava a l'habitació sense saber molt bé què dir, com actuar, tenien por de ficar la pota, de no estar a l'alçada de la situació. En la meva vida sempre he intentat anar al gra, sense embuts, afrontar les coses com vénen i actuar, i amb aquesta filosofia vaig afrontar la meva lesió medul·lar; de seguida vaig voler saber-ne l'abast i així, tenir clar el punt de partida.

Evidentment, passaràs moments molt durs, li donaràs mil voltes al cap, ho veuràs tot fosc i et sentiràs amb la impotència de no poder fer res. Plora, crida, esplaia't, ningú t'ho retraurà. No podem controlar totes les coses que ens passaran durant la nostra vida, però podem decidir com afrontar-les. Nosaltres decidim fins a quin punt ens afectaran. En lloc de repassar una vegada i una altra les coses que no podràs fer, fes una llista amb totes les que podràs fer a partir d'aquest moment i comença a treballar-hi.

Hi ha un avantatge considerable que tenim els esportistes pel que fa als que no ho són: estem acostumats a la lluita, al treball, a la superació, no ens fa por el sacrifici si amb ell arribem a la meta. Doncs bé, busca una nova meta, t'asseguro que n'hi ha. La vida és un regal, de vegades ens castiga o ens sacseja, però tenim l'obligació d'acceptar-la i gaudir-la al màxim dins les nostres possibilitats, esprémer-la i treure'n el millor, viure-la.

Si mires al teu voltant, veuràs centenars de raons per fer-ho: per tu mateix, perquè ja has sofert prou i et mereixes una altra oportunitat. La teva família sempre estarà amb tu incondicionalment, et volen i es mereixen el millor de tu. Dels teus amics, en situacions així, n'hi ha una selecció natural; els que queden són els bons, amb ells podràs seguir compartint experiències, sopars, sortides...

Hi ha una altra raó per tirar endavant i cuidar-te, no ha de convertir-se en una obsessió, però sí en una motivació per al treball. Hi ha molts científics a tot el món estudiant una solució per a la nostra lesió, segur que el seu propòsit no és a prop, però no és impossible. Jo he anat descobrint raons i trobant motivacions noves durant tots aquests anys. Tu també ho faràs, només has de tenir la ment oberta i el cor fort i no perdre el valor que com a pilot has demostrat. Mira el futur amb il·lusió. A partir d'ara, tot el que vindrà serà millor del que has passat en aquestes últimes setmanes. Segueix pilotant la teva vida cap a on tu triïs."



Anar al contingut