Barcelona

El Banc de Sang i Teixits convoca una marató de donacions a través de les xarxes socials

El Banc de Sang i Teixits convoca per primer cop a través de les xarxes socials una marató de donacions. Ja hi ha apuntats, per al cap de setmana que ve, 1.500 donants i esperen doblar la xifra.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El Banc de Sang i Teixits organitza el cap de setmana que ve a Barcelona una marató per donar sang. El missatge és el de sempre, la necessitat de tenir reserves dels centres sanitaris catalans, però aquesta vegada les formes han canviat. Per primera vegada han apostat per les xarxes socials per informar i trobar voluntaris.

Piulant al Twitter o compartint a Facebook, els ambaixadors 2.0 animen a fer reserves d'hora i lloc per a l'extracció voluntària de sang. Ja han aconseguit 1.500 donants i l'objectiu és doblar la xifra. per apuntar-s'hi només cal anar a la pàgina web de la campanya.

Amb data d'avui, el Banc de Sang i Teixits disposa d'una reserva global de sang per a una demanda de set dies, però cal mirar detalladament cada grup sanguini, perquè no de tots hi ha prou reserves. Els tipus A+, Zero+, B+ i AB+ es mantenen en volums normals. Per contra, els grups sanguinis menys freqüents entre la població, com són l'A-, el Zero- i el B-, es troben molt per sota del mínim desitjable.

A Catalunya, cada 3 segons, algú necessita sang. La prealerta s'activa quan hi ha reserves de sang només per a cinc dies i quan només n'hi ha per a 3, es passa a fase d'alerta.

Cada extracció equival gairebé a mig litre de sang, i el mateix dia s'envia al Banc de Sang i Teixits, on es processen totes les donacions i es distribueixen segons les necessitats dels centres. Pel banc és clau garantir un ritme constant de donacions tot l'any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut