Manresa

El Bages insta el món associatiu a mobilitzar-se des del territori per reimpulsar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Es formalitza a Manresa un pacte entre una vuitantena d'associacions per influir directament en el seu entorn més pròxim a favor de la celebració de la consulta. Animen els sectors socials de la resta del territori a adherir-s'hi.

RedaccióActualitzat

El moviment associatiu vol donar un nou impuls al Pacte Nacional pel Dret a Decidir potenciant-lo des del territori. Una vuitantena d'entitats del Bages han firmat un pacte comarcal en defensa de la celebració de la consulta, que ara es vol fer extensible arreu del país.

L'anomenat Pacte del Bages s'ha presentat aquest dissabte a Manresa i vol esdevenir el tret de sortida a un seguit de mobilitzacions socials. Insten el món associatiu a organitzar-se en pactes locals i comarcals que puguin influir directament en el seu entorn més pròxim a favor del dret a decidir. Els impulsors es donen quatre mesos de coll per aconseguir engrescar la major part d'entitats del territori.

Joan Rigol, el redactor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, va participar en l'acte amb una crida animant aquest moviment social com a força determinant davant la negativa espanyola.

També hi va ser la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, que va carregar contra l'executiu espanyol i el PP retornant-los les acusacions de fracturar la societat. "El que fractura la societat és la Llei de l'Avortament o que una minoria vulgui imposar una llengua", va etzibar.

Entre les entitats firmants, destaquen l'ANC, Òmnium Cultural i els partits firmants de l'acord sobre la consulta: CiU, ERC, ICV i les CUP.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut