La gala d'entrega dels premis s'ha fet al Palau de Congressos.
La gala d'entrega dels premis s'ha fet al Palau de Congressos.
Barcelona

La Nit de les Telecomunicacions premia TV3 i Catalunya Ràdio pels seus 30 anys d'història

TV3 i Catalunya Ràdio han rebut un reconeixement especial pels seus 30 anys d'història en la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. El premi l'ha recollit el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart. Mentrestant, a fora, treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio protestaven per la proposta d'una nova retallada salarial.

RedaccióActualitzat

TV3 i Catalunya Ràdio han rebut aquesta nit un reconeixement especial pels seus 30 anys d'història en la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. El premi l'ha recollit el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart. Mentrestant, a fora, treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio protestaven per la proposta d'una nova retallada salarial. Avui s'ha convingut obrir un nou escenari de negociacions entre la direcció i el comitè d'empresa.

La 19a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d'Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunició (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) en una cerimònia presidida per Artur Mas, president de la Generalitat.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi ha decidit atorgar la màxima distinció -el Premi d'Honor- a Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació. Valero, que ja havia estat reconegut amb un Premi Salvà i Campillo l'any 1996, és doctor enginyer de Telecomunicacions i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1983. Doctor honoris causa per diverses universitats, ha publicat més de 600 articles en l'àrea de l'arquitectura dels computadors d'altes prestacions. Entre els seus nombrosos reconeixements, també es troba el Premi Eckert - Mauchly 2007, que és el més important a nivell mundial en l'àmbit de l'Arquitectura de Computadors.

El talent emprenedor d'Andrés Bou i Horacio Martos, i el compromís social de Víctor Bautista

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement ha estat doble, per a Andrés Bou i Horacio Martos, enginyers informàtics que el 2008 van fundar l'empresa Social Point, amb seu a Barcelona i tercera del món en desenvolupament de social games a Facebook.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Víctor Bautista, fundador de l'app SocialDiabetes. Bautista, programador i diabètic tipus 1, va crear el sistema per guanyar autonomia i millorar la seva qualitat de vida. Ara pot menjar el que li ve de gust, va a sopar amb els seus amics quan vol i dorm tranquil, ja que no té por de patir una hipoglucèmia. Ell ja ha pres el control de la seva diabetis, i proposa que qualsevol pugui fer-ho.

Les aportacions al sector de Carlos Domingo i Catalina Grimalt

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat per a Carlos Domingo, CEO de Telefònica I+D. Doctor en Enginyeria Informàtica i autor del llibre "El viaje de la innovación", és, entre d'altres, impulsor del programa de patents de Telefónica Wayra i Business Angel.

El Premi Alan Turing al CIO de l'any (chief information officer) ha volgut destacar la tasca professional de Catalina Grimalt, CIO del Port de Barcelona i responsable de l'Smart Port, un actiu clau en logística internacional.

Per últim, i com a novetat, s'han fet dos reconeixements especials: a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), pels seus 30 anys, i a l'empresa Oracle, que en fa 25.

Anar al contingut