Tornado a Istambul (font: Elturcomeclis/Youtube)
Tornado a Istambul (font: Elturcomeclis/Youtube)
Turquia

Un inusual tornado nascut al mar de Màrmara va tocar terra a Istanbul

La inestabilitat a l'entorn del Mar Negre es va visualitzar en forma d'un tornado imponent que va tocar terra a Istambul dijous passat.

Alberto AlcántaraActualitzat

La inestabilitat dels últims dies a l'entorn del mar Negre està tenint conseqüències molt diverses, des de les greus inundacions a Bulgària fins a un fenomen inusual que es va produir dijous 19 de juny a la ciutat d'Istambul: un tornado que va tocar terra provocant importants desperfectes. No hi ha constància de danys personals.

La mànega es va formar sobre la mar de Màrmara, el mar interior que connecta el mar Negre amb l'Egeu, i va la seva intensitat ser prou forta com per tombar cotxes, arrencar arbres i teulades. Entre els danys reportats, també hi ha un iot que va ser aixecat des del mar i llençat fins al jardí d'una zona residencial a uns 100 metres de distància. El tornado va passarpels barris de Pendik i de Tuzla d'Istanbul, abans d'arribar a la província de Kocaeli.

Diversos testimonis van poder gravar el fenomen i han fet distribució de les imatges a les xarxes socials. Tos seguit us deixem amb dos exemples

 

 

Anar al contingut