Palau-solità i Plegamans

Yamaha tanca la fàbrica de Palau-solità i Plegamans, amb més de 400 treballadors

Yamaha marxa de Catalunya. El grup tancarà les seva fàbrica de Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental, on treballen més de 400 persones tot i que va tenir beneficis l'any passat. Yamaha encara no ha comunicat oficialment als treballadors la intenció de tancar la planta de fabricació de motocicletes, l'única que el grup té a tot l'Estat, però està previst que aquesta setmana n'informi els representants dels treballadors. Assabentats per les informacions publicades als mitjans, els treballadors s'han mostrat sorpresos i han acusat l'empresa de deslocalitzar la planta a França. Per la seva banda, la companyia al·lega una caiguda de vendes del 50% a tot Europa.

Actualitzat
La planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans és a un pas del tancament. La decisió encara no s'ha comunicat als 430 treballadors, que han reaccionat amb indignació i sorpresa quan han sabut la notícia. Diuen que la companyia vol deslocalitzar l'activitat industrial de la seva fàbrica de motocicletes i endur-se-la a França.

Per CCOO, el més greu no és que es deslocalitzi l'activitat que fins ara es feia a Espanya, sinó que durant anys la factoria de França ha estat deficitària i s'ha finançat amb els bons resultats de la planta a Espanya. I és que la decisió de la companyia arriba tot i els beneficis que va tenir la planta de Palau-solità i Plegamans durant l'any passat. La UGT de Catalunya també ha emès un comunicat en el qual rebutja "frontalment" la decisió de Yamaha.

Aquest dijous hi ha convocada una reunió amb el comitè d'empresa de la planta del Vallès Occidental. Però el comitè ja ha dit que rebutja que l'única factoria de Yamaha a Espanya tanqui i anuncien mobilitzacions contra la decisió de l'empresa. Afegeixen que serà complicat per a la multinacional justificar el tancament, ja que la planta catalana no està en números vermells, una condició que exigeix l'administració per aprovar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció, cosa que correspon a la Generalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut