Sant Sebastià

Bildu presenta 300 candidatures "plurals" i que "compleixen la legalitat"

Bildu, la coalició formada por Eusko Alkartasuna, Alternatiba i abertzales independents, ha presentat aquest dilluns, en l'últim dia que preveu la llei electoral, prop de 300 candidatures al País Basc i Navarra. Els seus impulsors asseguren que les llistes que presenten per a les eleccions municipals i forals del pròxim 22 de maig són "plurals", i afegeixen que "compleixen la legalitat en el temps i en la forma". Esperen, per tant, poder concórrer amb normalitat als comicis municipals.

Actualitzat
Un dels portaveus de Bildu, Pello Urizar, que també és secretari general d'EA, ha assegurat que l'aposta de la coalició és "que es percebi clarament la pluralitat" i ha afegit que tant el PSOE com el PP "tenen por del sobiranisme i l'independentisme basc", motiu pel qual "faran tot el possible perquè aquesta aposta que portem a terme no arribi a la seva fi".

El líder d'Eusko Alkartasuna, formació completament legal que ha arribat a formar part del govern basc en coalició amb el PNB, ha afirmat que "malgrat el clima de por" a Bildu estan "tranquils" perquè tenen "clar el compromís de fer tot el recorregut dins la llei".

Per la seva banda, Oskar Matute, d'Alternatiba, ha insistit que les candidatures de Bildu "es presenten en el temps i en la forma complint la legalitat i generant la il·lusió i l'esperança que detectem ja en la societat". Matute ha augurat uns bons resultats per a la coalició en les pròximes municipals i ha refermat que el seu compromís "amb el procés de pau i les solucions democràtiques a Euskal Herria és molt clar".

La presentació de candidatures de Bildu arriba l'endemà d'unes declaracions del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en què avisava l'esquerra abertzale que amb quatre mesos no n'hi ha prou per convèncer tothom del rebuig a la violència, tenint en compte que fa quaranta anys que ETA mata.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut