El primer ministre italià, Silvio Berlusconi (Foto: Reuters)
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi (Foto: Reuters)
Milà

El Tribunal d'Apel·lació de Milà rebaixa a 560 milions d'euros la sanció al grup empresarial de Berlusconi pel "cas Mondadori"

El Tribunal d'Apel·lació de Milà ha rebaixat de 750 a 560 milions d'euros la sanció que el grup Fininvest, conglomerat empresarial del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, haurà de pagar al conglomerat CIR pel "cas Mondadori".

Actualitzat
El cas es remunta a ara fa 20 anys, quan Fininvest i CIR van entrar en una pugna per fer-se amb el control del grup editorial més important d'Itàlia, Mondadori. Davant del desacord, les dos entitats van dirigir-se per desfer el litigi als tribunals, que van donar primerament la raó el 1991 als Berlusconi, que prengueren el control de l'empresa. Tanmateix, el procés es va anar eternitzant fins al 2009, quan es va condemnar Fininvest a pagar 750 milions d'euros a CIR, i ha arribat fins als nostres dies, quan l'apel·lació de Fininvest ha suposat una rebaixa de 190 milions sobre la xifra inicial.

La sentència "reconeix que, corrompent el jutge Metta, Fininvest no només va apropiar-se de l'oportunitat de CIR de guanyar la causa sobre el control del grup Mondadori, sinó que també va privar-los d'una victòria que, sense la corrupció judicial, hauria estat segura".

Mentre que des de CIR no es veu cap relació de la sentència amb l'actualitat política, Marina Berlusconi, filla del primer ministre italià i al capdavant de l'editorial Mondadori, s'ha afanyat a afirmar que la condemna és una "nova agressió" cap al seu pare, com les que s'han dut a terme en els últims anys "amb tots els mitjans i des de tots els fronts".
Anar al contingut