La Festa Major de Gràcia té solució per pal·liar les altes temperatures.
Barcelona

Més d'un milió i mig de persones participen en una festa major de Gràcia cada cop més diürna i familiar

Amb una xifra d'un milió i mig de visitants i amb un 70% de les activitats programades celebrades durant el dia, s'acaben les festes de Gràcia. Segons han coincidit a valorar tant el president de la Fundació Festa Major de Gràcia com la regidora del districte de Gràcia, Ricard Estruch i Maite Fandos, l'edició d'aquest any ha estat "positiva" en termes de convivència i d'ambient festiu.

Actualitzat
Tot i no faltar l'oferta nocturna, amb nombrosos concerts i activitats celebrades en diferents carrers, l'oferta majoritària ha estat diürna. Aquest fet ha afavorit l'afluència de públic amb un perfil familiar i veïnal.

Els organitzadors coincideixen a opinar que la clau per millorar la convivència és programar el màxim d'activitats durant l'horari de dia i "pacificar" la nit intentant que els carrers evitin programar una sèrie continuada de concerts entre les vuit de la tarda i altes hores de la matinada. La decisió de de fer patrulles combinades de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana també ha ajudat a evitar conflictes al barri. Malgrat tot, continuen fent front a la competència deslleial provocada pels  llauners i a les programacions abusives o agressives que van en contra de la filosofia que té la festa.
Anar al contingut