Washington

Obama i Merkel llancen una missatge a favor de l'euro i la suma d'esforços contra la crisi

Europa i els Estats Units s'han de donar les mans per poder superar la crisi econòmica. Una conversa telefònica, aquesta nit, entre el president Obama i la cancellera Angela Merkel ha acostat posicions entre Alemanya -o, el que és el mateix, el nucli germànic de la zona euro- i els nord-americans. Tots dos líders han volgut transmetre un missatge a favor de l'euro. També han subratllat la necessitat d'una acció coordinada, els pròxims mesos, per recuperar l'economia mundial.

Actualitzat
Fins ara, Alemanya i els Estats Units oferien solucions antagòniques per poder-la superar: si Merkel sempre ha parlat de mesures d'austeritat, l'administració Obama aposta per les mesures de reactivació econòmica. Tot i això, el president dels Estats Units ha posat en marxa també mesures de contenció com és l'impost per als rics, que té com a objectiu la reducció del dèficit.

Mentrestant, a Itàlia, les mesures d'austeritat aprovades pel govern de Berlusconi no han convençut l'agència de qualificació Standard and Poor's, que, aquesta matinada, ha rebaixat la nota de solvència del país i l'ha situada en perspectiva negativa.



Anar al contingut