Washington

Salgado desmenteix que el govern espanyol hagi acceptat que la Generalitat pugui superar el dèficit aquest any

La ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado, ha declarat des de Washington que el govern espanyol no pot estar més en desacord amb la pretensió de la Generalitat d'incomplir l'objectiu del dèficit. Salgado ha desmentit així el que aquesta setmana havia anunciat el Departament d'Economia: que el govern de Zapatero permetia al govern català superar el dèficit.

Actualitzat
Des de Washington, la vicepresidenta i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha desmentit que el govern espanyol hagi acceptat les xifres de dèficit de la Generalitat per aquest any. "No podem estar més en desacord amb la declaració que no es complirà l'objectiu de dèficit" a Catalunya, ha assegurat Salgado, qui, a més, ha amenaçat la Generalitat de no permetre-li endeutar-se a llarg termini si no quadra els comptes i presenta els corresponents plans d'estalvi.

El govern espanyol i el català protagonitzen des de fa mesos un estira-i-arronsa pel dèficit de la Generalitat. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va presentar uns comptes -que es van aprovar amb els vots de CiU i l'abstenció del PP- que preveien un dèficit del 2,6%, el doble del que exigeix el ministeri d'Elena Salgado, que pretén situar el límit del dèficit de les finances autonòmiques en l'1,3%

Després d'una reunió del conseller d'Economia amb el secretari d'Estat d'Hisenda, el departament d'Andreu Mas-Colell es va mostrar confiat que el govern de Zapatero accediria a les pretensions de la Generalitat de superar l'objectiu de dèficit aquest any i situar l'horitzó de l'estabilitat pressupostària al llarg de tota la legislatura. Ara, però, les paraules de Salgado contradiuen aquestes tesis.

La ministra d'Economia ha fet aquestes declaracions des de Washington, on participa en les reunions de l'FMI i el Banc Mundial. També des de Washington, Salgado ha descartat que Espanya encarregui una auditoria externa de la banca, tal com havia demanat el director del Departament d'Europa de l'FMI, Antonio Borges, en un intent de restablir la confiança en els mercats. La ministra assegura que "no és necessària".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut