Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya
Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya
Barcelona

De Gispert proposarà als diputats que imitin el govern i renunciïn a l'extra de Nadal

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, proposarà a la Mesa del Parlament debatre que als diputats renunciïn a la paga extra de Nadal. D'aquesta manera els membres de la cambra se sumarien als consellers i els alts càrrecs de la Generalitat en la renúncia a aquests diners, que ha anunciat el president Artur Mas.

Actualitzat
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, proposarà als grups que se sumin al govern i els alts càrrecs de la Generalitat i renunciïn a la paga extra de Nadal. Aquest cas l'estalvi representaria una mica més de 400.000 euros.

Aquesta quantitat s'hauria de sumar als 1.800.000 euros d'estalvi que comportarà que consellers i alts càrrecs deixin de cobrar aquesta paga. En total, estem parlant, doncs, d'uns 2.200.000 euros. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha deixat clar que la cambra no està obligada a fer aquest gest, però que, en la conjuntura actual, és correcte plantejar-ho.

Esquerra Republicana, de la seva banda, proposarà una rebaixa de la paga equivalent a la que s'acabi aplicant als metges. Ara el que es proposa als professionals de l'Institut Català de Salut és que cobrin la meitat d'aquesta extra.

De la seva banda, el president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha proposat que aquesta eliminació de la paga extra de Nadal es faci extensiva també als membres i alts càrrecs de l'Ajuntament de la capital catalana i la Diputació de Barcelona.

Anar al contingut