Barcelona

La Generalitat no suprimirà la paga de Nadal als treballadors públics

La paga de Nadal no perilla. La Generalitat no tocarà la retribució extra de final d'any dels treballadors públics. El portaveu del govern, Francesc Homs, n'ha esvaït qualsevol dubte. En unes declaracions a "El matí" de Catalunya Ràdio, Homs ha certificat que la Generalitat no s'ha plantejat tocar el sou dels funcionaris malgrat les declaracions del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, a Televisió de Catalunya.

Actualitzat
Mas-Colell va assegurar en una entrevista a "Els matins" de TV3 que no descartava dur a terme algunes privatitzacions i una nova retallada salarial als funcionaris i treballadors públics, per quadrar els números de la Generalitat.

El conseller va explicar que no hi havia res en ferm i que, si es fes, abans negociarien amb els sindicats.

Sense pressupostos

Homs justifica que encara no s'hagin presentat els pressupostos pel 2012, entre altres coses perquè la Generalitat està pendent que l'Estat actualitzi les previsions d'ingressos que els farà.

El govern havia de presentar els comptes per al següent exercici aquest 10 d'octubre, però el conseller Mas-Colell ja va aclarir que no els tindria a temps.

Esperant les eleccions

Homs també ha repassat altres temes d'actualitat a Catalunya Ràdio. Sobre la reforma del sistema públic sanitari, el portaveu del govern ha reconegut que serà més fàcil arribar a acords amb la resta de forces polítiques després del 20-N.

El portaveu del govern també ha parlat de la reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Davant l'oposició del PSC, el portaveu del govern ha dit que la tramitació comença ara i que queden mesos per negociar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut