Un membre d'Occupy Wall Street mostra un cartell en què reivindica que el parc és net. (Foto: Reuters)
Un membre d'Occupy Wall Street mostra un cartell en què reivindica que el parc és net. (Foto: Reuters)
Nova York

Els indignats de Wall Street es queden sense espai d'acampada

Els indignats que des de fa més d'un mes acampen a Wall Street no podran continuar acampats a la plaça Zuccotti de Nova York, que fins ara havia estat l'epicentre de la seva protesta. L'empresa propietària de la plaça ha comunicat al moviment Occupy Wall Street que no hi poden muntar les tendes ni altres estructures, ni tampoc col·locar-hi lones o sacs de dormir.

RedaccióActualitzat
Malgrat que l'empresa assegura que respecta el dret a la llibertat d'expressió, d'assemblea i de protesta pacífica dels manifestants, argumenten que els preocupen les condicions d'insalubritat a la zona després d'un mes d'acampada, motiu pel qual han decidit netejar el parc.

Un cop feta la neteja, les noves directrius dels propietaris de la plaça inclouen la impossibilitat de jeure al terra o als bancs, ni anar en bicicleta ni patinet o deixar efectes personals al terra.

Tot plegat suposa un revés per al moviment dels indignats de Nova York, ciutat on hi ha convocada també una gran manifestació aquest 15 d'octubre. Occupy Wall Street ha convocat els simpatitzants per "defensar" el seu campament "de manera pacífica". Consideren que ara que el moviment prenia força, fan servir de pretext la neteja.

Occupy Wall Street és una iniciativa engegada des dels Estats Units fa un mes aproximadament per reclamar una economia al servei de les persones. San Francisco, Los Angeles, Atenes, Berlín, Lisboa, Milà, Tel Aviv i també Barcelona són algunes de les ciutats que s'han sumat en algun moment a la protesta.
Anar al contingut