Ros, Puigdemont, Trias, Ballesteros i Vila celebren a Barcelona la decisió de la UE. (Foto: ACN)
Ros, Puigdemont, Trias, Ballesteros i Vila celebren a Barcelona la decisió de la UE. (Foto: ACN)
Barcelona

Els alcaldes catalans consideren "històrica" la decisió europea i aposten per crear un "lobby" que impulsi el corredor

Els alcaldes de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Figueres han mostrat aquest dimecres la seva satisfacció per la decisió de la Unió Europea de considerar prioritari el corredor ferroviari mediterrani i han apostat per impulsar un "lobby" per fer-ho realitat. En un acte al Palauet Albéniz de Barcelona, els quatre batlles han subratllat l'impuls econòmic i l'augment de la competitivitat que suposarà la nova infraestructura per al territori.

RedaccióActualitzat
La decisió de la Comissió Europea d'incloure el corredor mediterrani com un dels deu eixos prioritaris que rebran finançament europeu a partir del 2014 ha estat acollida amb alegria pels alcaldes de les quatre capitals de demarcació catalanes i Figueres, que l'han valorat molt positivament a la capital del país.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha obert les intervencions dels cinc alcaldes, ha recordat que aquesta decisió és fruit del "sentit comú", però també d'anys d'esforç de la societat civil. Trias ha assenyalat que "totes les ciutats per on passarà aquest corredor hem de construir un lobby perquè aquest projecte es vagi convertint en realitat"

L'alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha mostrat convençut que el corredor permetrà al port de Tarragona competir amb els d'Anvers o Rotterdam, al mateix temps que ha dit que confia que la nova infraestructura s'iniciï pel tram Vandellòs-Tarragona, l'únic amb una sola via.

Per la seva banda, el batlle de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat la importància que té per al sector agroalimentari la connexió amb els ports i amb Europa. Ros també ha alertat que caldra millorar les connexions entre la capital del Segrià i els ports de Barcelona i Tarragona per aprofitar el màxim el corredor.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha demanat a Trias que lideri el "lobby" d'alcaldes i s'ha felicitat perquè per primera vegada a l'estat espanyol "es puguin planificar estructures al servei de l'economia i no de la política". Vila ha afegit que la seva ciutat és la primera que compta amb connexió d'alta velocitat amb Europa i ha agraït el lideratge exercit per Barcelona en la reclamació de l'eix ferroviari.

Per últim, el gironí Carles Puigdemont ha destacat la capacitat de tirar endavant que té Catalunya quan tots treballen units i la importància de "ser perseverants i no llançar la tovallola".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut