El president dels EUA, Barack Obama, en una imatge d'arxiu
El president dels EUA, Barack Obama, en una imatge d'arxiu
Estats Units

Obama convoca una cimera amb els màxims dirigents de la UE i la crisi sobre la taula

El president dels Estats Units, Barack Obama, celebrarà una cimera amb la Unió Europea el proper 28 de novembre. Hi assistiran el president de la Comissió Europea (CE), Jose Manuel Durao Barroso; el del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i l'alta representant d'Exteriors, Catherine Ashton. L'objectiu de la trobada, segons informa la Casa Blanca, és analitzar la situació de l'economia global i els esforços que s'estan fent per resoldre la crisi a Europa i impulsar la recuperació.

RedaccióActualitzat
Obama i el president del Consell Europeu, de la Comissió Europea i la cap de la diplomàcia europea es reuniran el 28 de novembre a Washington. El president nord-americà i els dirigents europeus no es reuneixen des de la trobada a Lisboa al novembre del 2010 i, de fet, les relacions entre les dues grans economies a banda i banda de l'Atlàntic no travessa el millor moment, després que els Estats Units han criticat la lentitud de la Unió Europea a prendre decisions per donar resposta a la crisi del deute.

Precisament, la crisi del deute ja s'ha cobrat la primera gran víctima als Estats Units. Es tracta d'MF Global, una gestora de títols financers. L'empresa havia fet inversions per un valor de 4.500 milions d'euros en bons de deute de la zona euro. Quan aquesta informació es va fer pública, la setmana passada, el seu valor en borsa va caure un 67%.

Abans d'aquesta cimera entre els Estats Units i Europa, i coincidint amb la reunió del G-20 a Canes de dijous i divendres d'aquesta setmana, Obama té previst reunir-se amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy.
Anar al contingut