La portada del l'últim número de "Charlie Hebdo" dissenyada per Luz.
La portada del l'últim número de "Charlie Hebdo" dissenyada per Luz.
París

"Libération" acull el setmanari "Charlie Hebdo" i li dedica un quadern especial

El diari francès "Libération" publica aquest dijous un quadern especial dedicat al setmanari satíric "Charlie Hebdo", víctima d'un atemptat ahir a la matinada que li va destrossar la redacció a París. Amb tot, l'edició està garantida, ja que des d'ahir a la tarda els treballadors preparen la revista de la setmana que ve des de la seu del "Libération", on els han acollit temporalment.

RedaccióActualitzat
L'atac, amb un còctel Molotov, podria ser obra d'islamistes radicals, segons les sospites, ja que en el número d'aquesta setmana feia una caricatura de Mahoma a la portada. A més, a la seva pàgina al Facebook hi ha molts comentaris de musulmans que es feliciten de l'acció violenta.

L'editor en cap, Stephane Charbonnier, ha fet aquest matís: "No són els musulmans els qui ens han incendiat. Són eixelebrats radicals que no saben absolutament res sobre l'Islam".

Després que la seu del setmanari satíric va quedar totalment calcinada, els seus responsables van apuntar que estava en risc la seva supervivència, ja que l'atac els havia deixat convertits en "indigents". El gest de "Libération", però, els permetrà seguir treballant mentre recuperen la seva pròpia redacció.

A França, les condemnes a l'acció i la solidaritat han estat generals, des del govern de Sarkozy fins als mitjans de comunicació.
Anar al contingut