El primer ministre grec, Andonis Samaràs (Foto: EFE)
El primer ministre grec, Andonis Samaràs (Foto: EFE)
Atenes

L'oposició grega rebutja el govern de cohesió que proposa Papandreu i reclama eleccions

Els plans del primer ministre grec de mantenir-se en el càrrec i constituir un govern de cohesió xoquen amb el rebuig del principal partit de l'oposició, Nova Democràcia, que reclama la dimissió de Iorgos Papandreu. Sense ells és díficil que el mandatari grec aconsegueixi els seus objectius. El líder de l'oposició, Antonis Samarás, ha reiterat aquest dissabte la seva posició: nomenar un govern de tecnòcrates durant sis setmanes, amb l'objectiu d'aprovar els acords amb Brussel·les i el pressupost pel 2012, i convocar eleccions al desembre. També ha dit que acceptaria la proposta de govern d'unitat si aquesta vingués del president grec, Karolos Papulias, amb qui es reuneixen aquest diumenge.

Actualitzat
Antonis Samarás reivindica que les eleccions anticipades són l'únic camí per "sortir al més aviat possible d'aquest malson" i ha acusat Papandreu de demanar-los carta blanca per formar un govern transitori que adopti "mesures que són almenys pels pròxims quatre anys".

En un missatge implícit dirigit als socis europeus, el líder de l'oposició ha destacat que el seu partit està disposat a acceptar els acords de Brussel·les, que inclouen el segon rescat per a Grècia i la condonació del 50% del deute públic.

Papandreu es va comprometre anit davant del Parlament, després de superar una moció de confiança amb els únics vots del seu partit, i aquest dissabte amb el president grec, Karolos Papulias, a formar un govern de transició.

En la trobada amb el cap d'estat, el primer ministre ha assegurat que no es vol aferrar a la cadira i diu que la seva voluntat és evitar eleccions en un moment de greu crisi econòmica.

Anar al contingut