París

Un islamista i un caricaturista, petonejant-se a la portada de "Charlie Hebdo"

Una setmana després de l'atac que va deixar inutilitzada la redacció de "Charlie Hebdo", el setmanari satíric francès ha tornat a sortir al carrer amb una portada on apareix un islamista i un dibuixant de la revista fent-se un petó amb el lema: "L'amor és més important que l'odi".

Actualitzat
Des dels locals cedits pel diari "Libération" el director del setmanari francès, Stéphane Charbonnier, ha explicat a Catalunya Ràdio que els atacs i les amenaces que ha rebut la revista no els faran canviar la línia editorial. Charbonnier ha indicat que, tot i les dificultats, la publicació no ha volgut aturar la feina perquè consideren necessari continuar la seva tasca de tractar l'actualitat de manera satírica i sense tabús: "cal evitar que a França hi hagi cap tema tabú, com ara l'Islam radical. Nosaltres ho tractem de manera humorística, mai fem cap crida a l'odi".

Charbonnier ha assegurat que no pensa canviar la línia editorial de la publicació "Charlie Hebdo" i s'ha felicitat del suport unànime tant de la classe política com, sobretot, de la mediàtica per poder garantir tant la llibertat de premsa com la publicació del número d'aquesta setmana, que és una crida a la tolerància. "No s'ha de cedir. A partir del moment que ens preguntem com podem expressar-nos sense córrer riscos començarem a autocensurar-nos i no explicarem el que volem. Hi ha un límit a França, que és el de la llei. Quan s'injuria, difama o es menteix sobre algú, es va al tribunal i se'l condema", ha dit el director de la revista atacada la setmana passada.

Crida a la tolerància

Sobre l'elaboració del número d'aquesta setmana, Charbonnier ha explicat que "ha estat una mica complicat perquè no vam aconseguir recuperar els discos durs dels ordinadors. Alguns teníem documents guardats a casa. Hem fet aquest número una mica com hem pogut però relativament en bons condicions, tenint en compte com va quedar la seu del nostre setmanari", després de l'incendi.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut