Barcelona

El PSC guanyaria a Catalunya tot i un fort revés i CiU li trepitjaria els talons

El sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio dóna la victòria al PSC en les eleccions generals a Catalunya. En segons lloc, molt a prop, se situaria CiU; el PPC mantindria la tercera posició, i ICV-EUiA i ERC-RCat obtindrien tres escons cadascun. No aconseguirien representació ni Plataforma per Catalunya ni UpyD.

Ramon Radó / Núria CuixartActualitzat
El PSC guanyaria les eleccions a Catalunya, segons el sondeig, tot i que tal com pronosticaven les enquestes patiria un important retrocés en obtenir un 30,2% dels vots i entre 15 i 17 escons respecte dels 25 del 2008. Convergència i Unió es mantindria com a segona força a Catalunya, amb un 24,7%, i se situaria molt a prop del PSC: obtindria entre 13 i 15 escons, respecte dels 10 actuals.

El Partit Popular de Catalunya, que ara té 8 escons, obtindria un percentatge de vot del 19,2% i 11 escons, de manera que es mantindria com a tercera força a Catalunya. ICV-EUiA, amb un 8% de vots trencaria el seu sostre i aconseguiria l'objectiu dels 3 diputats, quan actualment en té un. Pel que fa a ERC-RCat-CatSí, amb un 7,9% dels vots, aconseguiria mantenir els 3 escons que ERC ja va obtenir el 2008.

Per demarcacions


A les comarques de Barcelona, el PSC obtindria un 31,5% dels vots i entre 11 i 12 escons, de manera que en perdria entre 4 i 5 respecte dels que va aconseguir el 2008; CiU n'aconseguiria entre 7 i 8, un o 2 més que en les anteriors eleccions generals, amb un 22,7% del percentatge de vot. Els populars, amb un 19,5%, en guanyarien un, ja que passarien dels 6 actuals a 7; ICV-EUiA, amb un 9,1% dels vots, obtindria els 3 escons en aquesta demarcació, i pel que fa a ERC-RCat-CatSí, obtindria a Barcelona 2 dels escons que ja tenia, amb un 6,9% del percentatge de vot.

A la demarcació de Tarragona, el PSC, amb el 29% del percentatge de vot perdria 2 escons, i se'n quedaria amb 2 respecte dels 4 del 2008; CiU, amb un 23,4%, en guanyaria un en aconseguir-ne 2, igual que el PPC, que també en sumaria un respecte del que té actualment. Pel que fa a la resta de formacions, obtindrien un 9,1% en el cas d'ERC; i un 5,3% en el cas d'ICV.

A Girona, Convergència i Unió se situaria com a primera força gràcies a un percentatge de vot del 33,6% i guanyaria un escó o bé es quedaria amb els 2 que té actualment. El PSC, en canvi, amb un 24,5%, quedaria relegada a segona força i perdria entre un i 2 escons, respecte dels 3 del 2008. Un altre canvi significatiu en aquesta demarcació, l'única de tot Espanya on els populars no tenien representació, seria l'escó que segons el sondeig obtindria, gràcies a un percentatge de vot del 14,5%. ERC-RCat obtindria un 13,3% de vots, que li permetria mantenir l'escó que té actualment. ICV obtindria el 4,5% dels vots.

A les comarques de Lleida, CiU també recuperaria la primera posició amb 2 diputats, per sobre de PSC i PP, que n'obtindrien un cada un. La federació nacionalista guanyaria clarament, amb un 37,3% dels vots, per sobre del 24,2% i el 17,5% de socialistes i populars, respectivament. Ni Esquerra ni Iniciativa obtindrien representació a les comarques de ponent.

El sondeig l'ha realitzat per a la CCMA l'empresa TNS Demoscopia, i s'ha fet amb 190.000 entrevistes en 1.250 col·legis electorals.
Anar al contingut