Madrid

Zapatero admet que va aturar la "llei Sinde" per la pressió al Twitter

El president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, ha admès que va ser ell qui, el passat 2 de desembre, va decidir aturar el reglament de la denominada "llei Sinde" i que ho va fer després de veure el debat que produïa a les xarxes socials abans del Consell de Ministres. En declaracions a ABC Punto Radio, Zapatero també s'ha referit a la suposada tensió que s'hauria viscut durant aquell Consell de Ministres per subratllar que no va ser tal i que "s'ha exagerat més o menys pels mitjans".

RedaccióActualitzat
Zapatero ha indicat que és "cert" que hi va haver "companys del Consell" que es van mostrar partidaris que no s'aprovés el reglament de la "llei Sinde", i que, a més, va veure "la manifestació que es va fer a la xarxa aquella nit i aquell matí i que posava en qüestió que s'aprovés", més encara estant el govern en funcions i "malgrat que se li havia comunicat al PP".

Per tot plegat, segons ha reconegut Zapatero, "vist el debat que es produïa, vaig decidir que no". El president del govern espanyol en funcions ha argumentat que va prendre la decisió ja que "hi havia discrepàncies".

El passat 2 de desembre i hores després que el ministre en funcions de la presidència, Ramón Jáuregui, assegurés que el reglament quedaria aprovat en aquell Consell de Ministres, el penúltim de la legislatura, el portaveu del govern, José Blanco, va comparèixer davant dels mitjans amb Elena Salgado per anunciar que el tema havia quedat "sobre la taula i sense data".

Zapatero ha recordat que, "sense cap dubte", el reglament ha estat "objecte d'un innegable debat" i és "polèmic" perquè regular el desenvolupament de la "llei Sinde" i garantir la propietat intel·lectual a la xarxa "té una gran contestació".


Anar al contingut