Barcelona

L'Ajuntament admet problemes de convivència al barri del Besòs però diu que s'està actuant per pal·liar-los

Tant l'Ajuntament de Barcelona com els Mossos d'Esquadra estan d'acord que al barri del Besòs hi ha problemes de convivència. Asseguren, però, que s'està fent el possible per pal·liar aquests problemes a través d'equips de gestió de conflictes i d'iniciatives educatives, i neguen que hi hagi poca presència policial.

RedaccióActualitzat
El director general de la policia catalana, Manel Prat, assegura que a la concentració convocada al barri en senyal de protesta per la mort del jove hi haurà molts reforços policials. I ha afegit que "estarem molt a sobre perquè no es puguin tornar a repetir exhibicions de descontentament com hi va haver ahir al vespre i aquesta nit."

Prat també s'ha compromès a vetllar "perquè no pugui reproduir-se algun brot de conflictivitat entre els diversos col·lectius que conviuen en aquest barri del Besòs."

De la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona admet problemes de convivència al barri del Besòs. Nega, però, que hi hagi poca presència policial. Per aquest motiu, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Joaquim Forn, es compromet a actuar en tots els àmbits per baixar la tensió al barri.

"Des de l'àmbit policial s'està treballant, de fet ahir mateix ja es van detenir les dues persones que van cometre aquest crim. Per tant, jo crec que aquesta és la via de solució dels conflictes: acció policial, sí, però lògicament sempre acompanyada d'una acció social important".

Forn ha afegit que "la feina que s'està fent des de l'equip de gestió de conflictes o altres accions més educatives, jo crec que són fonamentals per baixar la tensió en aquest barri i per poder garantir la seva convivència".

La baralla mortal que ha fet sonar totes les alarmes, es va produir al carrer Palerm, molt a prop del barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs.

Una persona va rebre un tret i va morir després de ser traslladada a l'hospital de Sant Pau.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut