Barcelona

Quatre detinguts per la mort d'un senegalès al barri del Besòs de Barcelona

Ja són quatre els detinguts per la mort a trets d'un jove senegalès al barri del Besòs de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra, que han muntat guàrdia tota la nit, han detingut dues persones com a presumptes autors poc després dels fets. Es tracta de dos germans joves, veïns del barri i amb antecedents penals. Posteriorment, la mateixa policia catalana ha arrestat dues persones més relacionades amb el cas, familiars dels altres dos detinguts.

RedaccióActualitzat
Després de les protestes d'aquesta nit, que han acabat amb aldarulls, la comunitat senegalesa, que assegura que es tracta d'una agressió racista perquè els detinguts, en més d'una ocasió, havien dit que "matarien un negre", ha convocat una concentració de rebuig per aquesta tarda.

En aquest sentit, i per evitar un possible brot de conflictivitat entre els col·lectius que conviuen al barri del Besòs, el director general de la policia catalana, Manel Prat, ha assegurat que es mantindrà una "vigilància permanent" al barri al llarg del dia.

Els fets sembla que han començat davant del portal del número 4 del carrer de Palerm, on un grup de joves senegalesos estaven jugant a futbol, quan un veí de l'immoble els ha increpat per raons que es desconeixen i s'ha iniciat una discussió durant la qual la víctima ha rebut un tret que li ha provocat la mort, poc després, a l'hospital. Segons alguns testimonis, el jove mort ha mirat de frenar la baralla, però els fets han passat molt ràpidament.

Puig: "Un fet aïllat"

El conseller l'Interior, Felip Puig, ha considerat que la mort del jove senegalès ha estat "un fet aïllat" i ha confiat que no generarà una espiral de violència. Puig ha explicat que els fets han passat després d'una baralla "inicialment innocent", arran d'un partit de futbol al carrer, en què suposadament algú es va sentir "insultat".

El titular d'Interior ha insistit que no es tracta "d'una cadena de fets, sinó d'un fet puntual" i ha garantit que els Mossos no abaixaran la guàrdia i ha desmarcat el crim d'una acció racista: "No he vist cap ambaixador ni cap institució enarborant una bandera, dirigint-se a la zona amb una arma de foc a combatre una situació de defensa racial", ha assegurat.

Puig ha demanat evitar l'alarmisme i ha assegurat que no seria "ponderat" atribuir un conflicte "individual" a una "confrontació entre col·lectius ètnics".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut