Il Giglio

Localitzen el cadàver d'una dona, la dotzena víctima, entre les restes del naufragi del "Costa Concordia"

Els serveis de rescat que treballen entre les restes del naufragi del "Costa Concordia" han localitzat a primera hora de la tarda d'aquest dissabte el cadàver d'una dona a la zona de popa del vaixell. La dona duia l'armilla salvavides. Es tracta de la dotzena víctima confirmada del sinistre, i encara hi ha una vintena més de desapareguts.

RedaccióActualitzat
Càrregues explosives per obrir noves vies d'accés. La recerca de la vintena de desapareguts s'ha reprès de matinada a la part submergida del "Costa Concordia". Divendres, les operacions es van interrompre durant una bona part del dia perquè el vaixell es va tornar a moure.

Ara, els esforços es concentren a accedir als ponts tres i quatre, on, segons el testimoni dels supervivents, s'havien agrupat nombrosos passatgers en el moment de la caòtica evacuació. Però els equips de salvament són realistes: trobar algú viu una setmana després i sota aigues gelades és pràcticament impossible. Un miracle.

L'altra gran prioritat és començar l'extracció de les 2.000 tones de combustible que hi ha dins del "Concordia". De moment, al voltant del vaixell s'han desplegat unes barreres per protegir la costa.

Ningú es creu Schettino

Pel que fa a la gestió del naufragi per part del capità Schettino, haurà de ser la caixa negra del creuer el que reveli la seva versió perquè ningú més confirma la seva declaració judicial.

Francesco Schettino, sota arrest domiciliari, assegura ara que va alertar la companyia uns minuts després de l'accident. Diu que va avisar el director d'operacions de la naviliera per advertir-lo de la gravetat de la situació. Unes informacions que la companyia nega.

Segons la premsa italiana, que recull fragments de l'interrogatori davant del jutge, Schettino també reconeix haver comès un error: "He passat a prop de Giglio i hem xocat. L'he feta grossa. T'estic dient la veritat."

A Costa Cruceros, el naufragi li podria costar almenys 360 milions d'euros en indemnitzacions. Una associació italiana defensora dels drets dels consumidors i dues de nord-americanes han anunciat que denunciaran la naviliera i que volen una compensació de 120.000 euros per a cada passatger.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut