Barcelona

El director dels Mossos defensa l'operació de "neteja" a plaça Catalunya

El director general dels Mossos d'Esquadra, Manuel Prat, ha defensat davant el jutge l'actuació policial el passat 27 de maig a plaça Catalunya. Prat ha donat explicacions davant la justícia com a imputat per les càrregues policials als "indignats" que van acabar amb un centenar de ferits. El director dels Mossos s'ha refermat en el fet que va ser una operació de "neteja" i ha afegit que la seva compareixença no condicionarà decisions futures sobre les tasques de la policia catalana.

RedaccióActualitzat
El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha arribat poc abans de les 10 del matí d'aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia, on ha declarat durant dues hores com a imputat per les càrregues policials que es van produir el passat 27 de maig a plaça Catalunya i que van acabar amb un centenar de ferits. Prat ha defensat l'actuació dels Mossos i s'ha refermat en què l'operació pretenia netejar l'espai davant el partit de Champions del Barça. Manté que cap mosso es va excedir.

Prat, que ha arribat acompanyat per alts càrrecs del departament d'Interior, ha ofert una declaració sense preguntes a la premsa a la seva sortida en què, a més de defensar l'actuació policial el 27 de maig, ha afegit que la seva compareixença no condicionarà les decisions que pugui prendre a partir d'ara sobre la policia catalana.

Han acompanyat el director general dels Mossos el secretari general d'Interior, Xavier Gibert, el comissari en cap dels Mossos, Josep Milan, i el comissari portaveu, Joan Miquel Capell. Prat s'ha trobat amb protestes, crits i pancartes reivindicatives tant a la seva arribada com a la seva sortida dels jutjats. A la seva arribada, s'han trobat amb manifestants vestint samarretes del conseller Felip Puig i amb pancartes on es podien llegir eslògans com ara "Fins allà on permet la llei i una mica més enllà" i quan ha abandonat els jutjats, una quinzena d'indignats l'han escridassat.

Una operació de "neteja" amb un centenar de ferits

La declaració de Prat respon a una querella contra els alts comandaments policials que van presentar una cinquantena de persones del moviment 15-M per les càrregues policials que hi va haver a plaça Catalunya i que van acabar amb un centenar de ferits.

Prat compareix davant la justícia després que la setmana passada ja ho va fer l'extinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp. Escarp, que va arribar acompanyada de l'exalcalde Hereu i d'un membre del govern de Trias, va desvincular la Guàrdia Urbana de les càrregues.

Les càrregues policials es van dur a terme el 27 de maig, quan es va muntar un operatiu entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana que, segons va informar el conseller d'Interior, Felip Puig, tenia com a objectiu netejar i condicionar l'espai davant la possibilitat que hi hagués la celebració del triomf del Barça a la Champions aquell dissabte.

L'operatiu, amb 200 agents, va acabar amb càrregues policials contra els "indignats", que feia 11 dies que estaven acampats a la plaça. Els agents van carregar amb porres i van disparar pilotes de goma.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut