Barcelona

La taxa turística s'ajorna i la taxa per recepta tindrà exempcions, segons han pactat el PPC i CIU

En el marc de les negociacions per poder aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2012, CiU i PPC han pactat una rebaixa substancial de la taxa turística i n'han ajornat l'aplicació fins a l'1 de novembre. A més, l'anomenat "tiquet moderador", la taxa de copagament d'un euro sobre la recepta mèdica, es crea amb exempcions.

RedaccióActualitzat
El PPC i CiU han acordat ajornar l'aplicació de la taxa turística fins, almenys, l'1 de novembre del 2012, segons han confirmat fonts parlamentàries després que els partits han entrat al registre del Parlament les esmenes a la llei d'acompanyament dels pressupostos.

Des del PPC, a més, asseguren que han aconseguit una rebaixa del límit de pernoctacions i nombre de turistes als quals es preveu aplicar la taxa. Així, els turistes només pagaran per les set primeres nits que passin a Catalunya i, si vénen en grup, només se'ls cobrarà a dos dels turistes. Els populars també han assegurat  que han forçat una tarifa diferenciada per a la ciutat de Barcelona. En un principi, la taxa turística havia de ser d'entre 1 i 3 euros per nit, segons l'establiment, amb un màxim de 10 pernoctacions.

Topall de 62 receptes anuals

Pel que fa al copagament sanitari a través de les receptes, han acordat exempcions a la taxa d'1 euro per medicament receptat. En quedaran exemptes les persones que rebin una pensió no contributiva i els beneficiaris del Programa de Renda Mínima d'Inserció. També en queden exempts els medicaments que costin menys d'1,67 euros amb IVA.

El tiquet moderador s'aplicarà només en les primeres 62 receptes anuals, però no en les següents, la qual cosa es pot entendre com un gest cap als malalts crònics i altres persones obligades a un consum excepcional de medicaments.

La federació nacionalista ja s'havia mostrat disposada a introduir canvis en tots dos impostos a canvi de l'aval als comptes del govern.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut