Una promoció de guàrdies civils. (Foto: Inopol)
Els fets van passar el 2006 al quarter de la Guàrdia Civil de Tafalla, a Navarra. (Foto: Inopol)
Madrid

Rebaixen de sis mesos a quatre dies la sanció a un Guàrdia Civil que va anar a treballar borratxo

No és el mateix emborratxar-se a la feina que arribar-hi ja ebri. Aquesta diferència és el que ha permès a un guàrdia civil rebaixar de sis mesos de suspensió de feina a quatre dies sense sou la sanció que el febrer de 2009 li va imposar la Direcció General de Policia i la Guàrdia Civil. L'agent va recorrer al Tribunal Suprem i aquest li ha donat la raó en considerar que va beure fora de servei.

RedaccióActualitzat
Manuel P. G. va presentar-se el 30 de gener de 2006 al quarter de la Guàrdia Civil de Tafalla, a Navarra, per cobrir el servei de porta entre les 10 de la nit i les sis del matí amb evidents símptomes d'embriaguesa.

L'estat d'ànim alterat, l'olor d'alcohol, una certa inestabilitat i incoherència en el raonament, canvis d'ànim i ulls envermellits van portar als seus superiors i companys a retirar-li l'arma i rellevar-lo del servei que havia de fer.

L'agent va ser sancionat per una falta greu, castigada amb sis mesos sense feina segons el règim disciplinari de la Guàrdia Civil, per embriagar-se durant el servei però ell no va estar-hi d'acord. Ara, el Suprem li ha donat la raó.

La resolució del tribunal considera els fets una falta lleu perquè la ingesta d'alcohol no va tenir lloc durant la prestació del servei sinó abans de començar-lo. Així, el guàrdia civil només haurà de pagar amb quatre dies sense sou la seva borratxera.
Anar al contingut