Reus

Pujol agraeix a Mas i el seu pare que hagin fugit de les "aigües podrides" d'Espanya que ofeguen Catalunya

Oriol Pujol s'ha estrenat com a secretari general de Convergència amb el seu primer discurs davant el XVI congrés del partit. Pujol ha combinat l'agraïment i l'emotivitat amb un clam a favor de la sobirania fiscal i de l'estat propi. Diu el nou secretari general de CDC que Catalunya és ja igual "a nació més estat propi". Pujol assegura que la sentència de l'Estatut ha aclarit les posicions i proclama que Convergència busca fer de la sobirania l'opció majoritària de la societat catalana. Oriol Pujol ha tingut paraules d'elogi i agraïment pel seu pare, Jordi Pujol, a qui se li han humitejat els ulls d'emoció.

RedaccióActualitzat
Oriol Pujol defensa el gir sobiranista que el XVI Congrés de Convergència Democràtica ha imprimit en l'ànima del partit. El nou secretari general ha esbossat en el seu primer discurs un futur marcat per l'estat propi.

Pujol ha assumit plenament les conclusions de la ponència política i ha defensat una "transició nacional", que defineix com imprescindible. Assegura que la ruta ja ha començat i apunta que el primer port és la independència econòmica. Pujol considera que "sense el pacte fiscal, se'ns escaparà el país entre els dits". Es mostra convençut que és "a l'abast" perquè "el gruix del país hi està a favor". Pujol afirma que si cal en faran una consulta, però deixa clar que el pacte fiscal no és el destí final, sinó l'estat propi.

El secretari general ha afirmat que ara toca "fer del sobiranisme l'opció majoritària". I un cop més en aquest congrés, Convergència ha parlat d'independència sense fer servir la paraula. Oriol Pujol ha afirmat que "el sobiranisme ens portarà a l'estat propi".

Oriol Pujol ha dibuixat l'ànima sobiranista de CDC en la figura del seu president, de qui ha recordat que va votar sí en la consulta per la indepdència de Catalunya que es va celebrar a Barcelona. Fent servir símils mariners, Pujol ha assegurat que Mas "ha marcat la transició i ens has ensenyat a marxar d'un port que ens hauria engolit".

El nou secretari general de CDC ha agraït al seu pare i també al president de la Generalitat que hagin fugit de les "aigües podrides" d'Espanya que ofeguen Catalunya. Pujol està convençut hi haurà esculls en el camí de la transició nacional però ha afirmat que Mas ha marcat el camí i ha ensenyat a "marxar d'un port que altrament ens hagués digerit".

Agraïments emotius i alguna llàgrima

Abans del discurs de futur i de partit, Oriol Pujol ha arrencat el seu camí com a secretari general de CDC amb un ampli parlament d'agraïment. Durant deu minuts, el nou secretari general ha donat les gràcies als companys de formació i a les persones que li són més pròximes.

Oriol Pujol ha dirigit unes paraules al seu pare, Jordi Pujol, de qui diu que és el pare de tots. El secretari general ha destacat el seu encant i les seves qualitats en un discurs que ha fet humitejar els ulls de l'ara president fundador de CDC.

Pujol ha fet al·lusió al llibre del president que recull els seus escrits a la presó, i ho fet en dues ocasions. La primera per recordar la seva dedicatòria, dirigida a la seva família, a qui demana perdó per si han estat víctimes, diu Jordi Pujol, de la seva "dèria" per Catalunya. "President, et perdono i moltes gràcies", ha conclòs el seu fill fent emocionar el pare.

Oriol Pujol també s'ha recordat de la seva dona i de la seva mare amb un crit que ha aixecat els aplaudiments entre els assistents: "Jo sóc el fill de la Ferrusola".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut