Un dels ferits, amb tres costelles trencades i una fissura al pulmó, mostra l'impacte de la pilota.
Barcelona

Alguns dels ferits el 29-M es plantegen denunciar de forma col·lectiva els Mossos

Els enfrontaments violents de dijous van deixar una vuitantena de ferits: la meitat policies i la meitat manifestants. Tres dies després, encara hi ha almenys quatre hospitalitzats, un d'ells de pronòstic reservat, en perill de perdre un ull. Alguns dels ferits es plantegen presentar una denúncia col·lectiva contra els Mossos d'Esquadra.

RedaccióActualitzat
L'Albert Ortega rebrà possiblement aquest dilluns l'alta de l'Hospital del Mar. Marxarà a casa amb tres costelles trencades i una fissura al pulmó. Assegura que la causa va ser l'impacte d'una pilota de goma. Diu que el dia de la manifestació era a la plaça Catalunya. Va intentar marxar quan va veure que hi havia aldarulls i en la fugida va rebre l'impacte.

El dia de la vaga, el Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre 80 persones: 40 mossos, un guàrdia urbà i 39 manifestants. A 25 dels atesos els van haver de traslladar a diferents centres mèdics.

Un dels ferits més greus podria perdre un ull. L'han operat a l'Hospital de Sant Pau, i el seu pronòstic és reservat.

L'associació Stop Bales de Goma assegura que hi ha com a mínim quatre persones més ferides per aquestes pilotes. Ara alguns dels ferits es plantegen presentar una denúncia col·lectiva contra els Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, els sindicats de la policia catalana han denunciat que cada vegada hi ha més grups violents i més ben organitzats que posen en perill la integritat física dels agents.

Anar al contingut