El rebut de la llum ha pujat més d'un 60% des del 2007.
El rebut de la llum ha pujat més d'un 60% des del 2007.
Madrid

Facua denuncia que el rebut de la llum s'ha incrementat més d'un 60% els últims cinc anys

L'organització de consumidors Facua assegura que si l'increment del rebut de la llum d'aquest mes d'abril ascendeix al 7% anunciat pel govern espanyol, l'usuari mitjà pagarà 30,58 euros mensuals més que l'any 2007, la qual cosa suposa un augment de més del 60% en només cinc anys. Aleshores, el rebut mitjà era de 48,59 euros al mes, impostos inclosos.

RedaccióActualitzat
L'organització de consumidors lamenta que el govern de Mariano Rajoy hagi iniciat una política tarifària similar a la de l'executiu anterior, amb una "brutal pujada a l'abril que representa un atac injustificat a l'economia de les famílies, seguint el dictat de les companyies elèctriques". Facua considera poc creïble l'excusa que se segueix l'imperatiu d'una sentència del Tribunal Suprem que invalida la congelació de tarifes aprovada pel govern del PSOE l'any 2011, ja que el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va anunciar que la llum pujaria abans que transcendís aquesta sentència.

A l'hora de fer els càlculs, Facua parteix d'un perfil de consumidor de 4,4 quilowatts (kW) de potència contractada i un consum mensual de 366 quilowatts hora (kWh). Per elaborar els resultats, l'organització ha analitzat més de 50.000 factures.

Anar al contingut