Roda de premsa de presentació de la ponència. (Foto: ACN)
Roda de premsa de presentació de la ponència. (Foto: ACN)
Barcelona

Unió Democràtica aposta per un model confederal que faci possible l'encaix de Catalunya dins Espanya

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) aposta per l'estat confederal en la ponència del congrés del partit que farà el mes que ve i s'allunya de la idea d'estat propi de Convergència. Els redactors de la ponència n'han presentat el contingut en roda de premsa i han reivindicat la plena sobirania en aspectes com la cultura i la llengua i un tracte fiscal just a través d'un pacte bilateral amb l'estat. També han assegurat que la seva posició i la de Convergència es complementen i enriqueixen la federació nacionalista.

RedaccióActualitzat
UDC debatrà aquetsa proposta de ponència política al seu 25è Congrés, previst pel 12 i el 13 de maig a Sitges. Unió opta amb aquest posicionament per un model de confederació, és a dir, un model que faci possible l'encaix de Catalunya a Espanya.

El portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, ha apelat a centrar els esforços en la cohesió i en "estendre la conciència nacional allà on no estigui present més que en radicalizar-la allà on ja existeixi". Per això ha defensat les virtuds d'un model confederal, en el qual Catalunya tingui "plena sobirania" en aspectes com la cultura, la llengua i les polítiques sociales i gaudeixi dels beneficis del pacte fiscal que reclama el govern d'Artur Mas.

Convergència Democràtica va presentar fa uns dies el seu projecte perquè Catalunya caminés cap l'estat propi. Tot i les divergències evidents, UDC ha defensat que la idea de confederació és complementària a la d'Estat prop del seu soci i ha asseguat que no hi ha risc de trencament de la federació.

Anar al contingut