Pyonyang

Els Estats Units cancel·len l'ajut alimentari a Corea del Nord després del llançament fallit del satèl·lit

Corea del Nord comença a patir les conseqüències del seu desafiament a la comunitat internacional en forma de coet espacial. El llançament del suposat satèl·lit orbital va ser un fracàs, però els Estats Units han decidit prendre represàlies. Washington ha cancel·lat el programa d'ajut alimentari que havia signat amb el règim de Pyongyang fa només un mes. Mentrestant, el país mira de refer-se de la vergonya del llançament fallit del coet amb el centenari del naixement de Kim Il Sung.

RedaccióActualitzat
El llançament fallit d'un coet per part de Corea del Nord costarà car a la població del país. Els Estats Units han decidit suspendre com a represàlia el programa d'ajut alimentari a Corea del Nord quan pràcticament no havia ni començat a funcionar. L'havien signat fa un mes però ara Washington ha decidit que sigui la primera evidència del seu malestar per l'intent de llançament del suposat satèl·lit orbital des de territori nord-coreà.

Corea del Nord sempre ha defensat que el coet era per a usos civils, i, fins i tot, de manera sorprenent, ha reconegut el fracàs del llançament. Però Washington creu que era una prova armamentística i havia exigit que no es fes. El Consell de Seguretat de l'ONU també ha deplorat el llançament fallit del coet de llarg abast, que interpreten com una maniobra d'intimidació de cara als països veïns i les potències occidentals.

A dins del país, el règim continua inamovible. El nou líder, Kim Jong Un, ha assumit el control de l'exèrcit en un acte en què s'ha recordat el seu pare, Kim Jong Il, i el seu avi, Kim Il Sung.

Ara Pyonyang intenta tapar el fracàs de l'operació militar amb les celebracions del centenari de Kim Il Sung, el fundador de la república.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut