solidaritat
Consell Nacional de Solidaritat per la Independència.
Barcelona

Solidaritat escalfa motors per a una campanya en contra dels peatges a partir de l'1 de maig

Solidaritat no vol pagar els peatges. El partit fa soroll contra una infraestructura que considera injusta i amortitzada i prepara una campanya de protesta. El partit independentista ha aprofitat el seu nonsell nacional per presentar una onada reivindicativa contra els peatges, que arrencarà l'1 de maig. Solidaritat ha convocat diverses caravanes de protesta i demana als ciutadans que no paguin. El partit s'ofereix com a assessor legal si algun usuari té problemes.

RedaccióActualitzat
El partit independentista considera que les autopistes ja fa molts anys que estan amortitzades i que continuar cobrant peatges és una estafa als ciutadans de Catalunya.

La campanya comença oficialment l'1 de maig, però ja ha provocat rebombori mediàtic. El diputat de Solidaritat, Uriel Bertran, va denunciar Abertis per retenció il·legal després que ell es va negar a pagar un peatge dijous a Vilassar de Mar.

Aquest dissabte, Abertis ja ha presentat 40 denúncies de persones que s'han saltat el peatge.

No pagar és delicte?

El càstig per no pagar un peatge no queda clar. Enric Bartlett, degà de la Facultat de Dret d'Esade, ha explicat a Catalunya Informació que la propietat de l'autopista pot demanar a l'autoritat que sancioni aquest comportament.

Solidaritat, en canvi, assegura que el Servei Català de Trànsit no ho considera una infracció susceptible de denúncia dels Mossos d'Esquadra. El personal d'Abertis, diu Bertran, s'ha de limitar a agafar el número de la matrícula i pujar la barrera, i és indiferent que el semàfor estigui verd o vermell. No es pot produir cap retenció i, si això passa, ha recomanat trucar als Mossos d'Esquadra.

D'aquesta forma, segons Bertran, l'únic efecte de no pagar un peatge serà la reclamació del deute pendent per part d'Abertis per la via administrativa, cosa que no li sortirà a compte tenint en compte la despesa d'advocats. Solidaritat s'ha compromès a oferir un assessorament jurídic si alguna persona ho necessita.
Anar al contingut