Madrid

El rei Joan Carles rep l'alta hospitalària després de tornar a ser operat per un "mal gest"

El rei Joan Carles ha rebut l'alta hospitalària aquest divendres a les 11 del matí, dotze hores després d'haver de tornar a ser operat per una luxació al maluc dret, el mateix on, encara no fa dues setmanes, li van implantar una pròtesi després d'una caiguda mentre era a Botswana caçant elefants. El monarca va recuperar aquest dijous la seva agenda oficial i fonts de la Casa del Rei han precisat que va ser precisament després d'una de les entrevistes que va mantenir, que va fer un mal gest.

RedaccióActualitzat
El monarca espanyol ha marxat de l'hospital caminant, ajudat amb unes crosses. Ha anat fins a l'aparcament del centre sanitari i ha pujat a un vehicle amb els vidres tintats. Aquest divendres a la tarda, ha mantingut la tradicional reunió setmanal amb el president del govern, Mariano Rajoy.

Havien passat just dotze hores des que va sotmetre's a una intervenció per reduir-li una luxació al maluc dret produïda per un "mal gest". A les nou del vespre va arribar a l'hospital i a les deu el van operar, durant una hora.

Joan Carles I ha passat la nit a l'UCI i continuarà les revisions postoperatòries i la recuperació intensiva prevista a La Zarzuela.

Segons fonts de la Casa del Rei, aquesta nova operació no endarrerirà els terminis previstos en el procés de recuperació del cap de l'Estat.

L'ingrés va ser just el dia que el monarca havia reprès les audiències al palau de La Zarzuela, on va rebre el director de l'Institut Cervantes i el ministre d'Afers Estrangers de la Unió dels Emirats Àrabs.

La fractura de maluc que es va fer és l'últim d'un seguit de problemes de salut que l'han portat al quiròfan diverses vegades els últims temps. El més greu va ser el 2010, quan se li va extirpar un nòdul benigne d'un pulmó. En total, el rei ha estat intervingut nou vegades.

El mateix maluc

La lesió del rei és en el mateix maluc on fa dues setmanes li van implantar una pròtesi després de caure durant una cacera a Botswana. El rei va ser traslladat des de l'Àfrica fins a Madrid i va ser intervingut el 14 d'abril a la matinada. Després de passar uns quants dies ingressat i rebre la visita de gairebé la totalitat de la família reial, va ser donat d'alta.

La seva visita privada a Botswana va aixecar una gran polseguera política i social pel moment de crisi econòmica que es viu al país, fins al punt que, per primera vegada en el seu regnat, el monarca va haver de demanar perdó públicament.

Des d'algunes formacions polítiques es va arribar a demanar l'abdicació. Però socialistes i populars van mantenir una posició prudent, encara que alguns dirigents sí que van criticar obertament el viatge.






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut