Madrid

Goirigolzarri assumeix la presidència de Bankia

José Ignacio Goirigolzarri s'ha convertit en el nou president de Bankia i de la seva matriu, BFA. El consell d'administració ha acordat el seu nomenament per unanimitat i ara haurà de ser ratificat per la junta d'accionistes, que encara no ha estat convocada. El substitut de Rodrigo Rato ha dit que treballarà perquè l'entitat sigui "més forta, rendible i potent" i que vol liderar un projecte que redundi en benefici de "la societat espanyola".

RedaccióActualitzat
L'exnúmero 2 del BBVA ha assumit el càrrec dos dies després que Rodrigo Rato va anunciar que dimitia perquè considerava que era "el més convenient" i després de diferències sorgides amb el Ministeri d'Economia, amb qui negociava un pla de sanejament per l'elevada exposició de Bankia al sector immobiliari. Els actius tòxics vinculats al "totxo" sumen 31.800 milions d'euros. El mateix Rato va ser qui va suggerir que Goirigolzarri el rellevés en el càrrec. 

El canvi arriba en un moment complicat per al banc, que s'ha desplomat a la borsa a conseqüència dels canvis i la incertesa sobre el rescat de l'entitat. El mateix govern espanyol ha negat que hagi rescatat Bankia. El mateix Rajoy ha difós un missatge de tranquil·litat als clients de Bankia i ha avançat que es prendran mesures en pocs dies per estabilitzar el sistema financer espanyol. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut