La policia desallotja la Puerta del Sol.
La policia desallotja la Puerta del Sol. (Foto: EFE)
Barcelona

Vuit detinguts més entre els "indignats" del 15-M a la Puerta del Sol de Madrid

La Policia Nacional ha desallotjat per tercer dia consecutiu el centenar d'"indignats" que encara hi havia a la Puerta del Sol de Madrid i ha detingut vuit persones que oferien resistència. Al voltant d'un quart de cinc de la matinada, unes 40 furgonetes d'antidisturbis han entrat a la plaça per fer-ne fora les persones que s'hi havien quedat. Aquest és el tercer desallotjament en aquest punt de la capital espanyola on es va iniciar el moviment 15-M, ara fa un any.

RedaccióActualitzat
La policia ha fet vuit detencions més entre els "indignats" de la Puerta del Sol de Madrid. Per tercera nit consecutiva, la policia ha fet fora el centenar de persones que feien nit a la plaça i, d'aquesta manera, ha impedit que les diverses activitats dels "indignats" acabessin amb una nova acampada a la plaça madrilenya. Segons la delegació del govern de Madrid, els "indignats" tenen com a hora límit les 10 del vespre per estar-s'hi.

A un quart de cinc de la matinada una quarantena de furgons policials han entrat a la plaça i l'han desallotjat en només un quart d'hora. Després de blindar els accessos perquè els equips de neteja poguessin fer la seva feina, els agents han marxat de la plaça a un quart de sis del matí.

Segons diversos testimonis, les detencions, que s'han produït als carrers que van a parar a la plaça, corresponen a persones que de forma passiva es resistien a abandonar la plaça.

Amb aquestes detencions, els detinguts ja sumen 27. Tots estan acusats de desordres públics, resistència i desobediència a l'autoritat.

Mentrestant, centenars de persones han participat en les assemblees convocades per diverses comissions, en els actes del primer aniversari del moviment del 15-M a Barcelona. La plaça de Catalunya s'ha convertit així en una àgora que ha recollit els greuges i les propostes dels "indignats" i on s'han plantejat alternatives per combatre les desigualtats.





Anar al contingut