París

L'OCDE crida a tancar ràpidament els bancs espanyols no viables

Espanya ha de reconèixer ràpidament les pèrdues del seu sistema bancari, recapitalitzar les entitats que siguin viables i tancar les que no ho siguin. És la crida que l'OCDE ha fet al govern espanyol. L'organització considera que les pèrdues dels bancs no tenen per què qüestionar la solvència de l'Estat.

RedaccióActualitzat
L'economista de l'OCDE responsable del capítol sobre Espanya de l'informe "Perspectives", fet públic avui, Andrés Fuentes, ha fet una crida contundent al govern espanyol. Li demana que  posi fi a l'agulla per la situació dels bancs, sota la premissa que no hi ha motius perquè les possibles pèrdues que s'acabin reconeixent posin en qüestió la solvència del país. "El més important és reconèixer les pèrdues ràpidament, recapitalitzar els bancs que són viables i tancar els que no ho siguin, i tot això amb celeritat."

Fuentes ha admès no tenir resposta a la polèmica sobre si caldran ajudes europees per rescatar el sistema financer espanyol, però en qualsevol cas ha celebrat el progrés que s'ha fet en el reconeixement de les pèrdues.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut