La policia ha acordonat la seu de la Caixa. (Foto: ACN)
Protesta dels indignats davant la Caixa (Foto: ACN)
Barcelona

Els jubilats i els indignats protesten a Barcelona coincidint amb la vaga de l'ensenyament

Uns 300 jubilats i pensionistes s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat aquest dimarts per protestar "contra les retallades socials" dels governs català i de l'Estat. Coincidint amb la vaga de l'ensenyament, també han sortit al carrer els indignats, que han tornat a fer repicar cassoles davant de les oficines centrals de la Caixa, a l'Avinguda Diagonal de Barcelona.

RedaccióActualitzat
Els pensionistes, convocats per CCOO i UGT, han llegit un manifest adreçat al president de la Generalitat, Artur Mas, criticant que els pensionistes hagin d'assumir el copagament farmacèutic, fet que "pot suposar que la gent gran amb menys ingressos i malalties més serioses deixin de recórrer a la sanitat".

Els manifestants han lamentat la pujada dels preus de serveis bàsics com la llum, el gas i el transport, i han demanat que "els culpables reals, i no els jubilats, siguin els que paguen la crisi".

Els manifestants també han tallat la Ronda de Dalt en tots dos sentits de la marxa a l'altura de la Vall d'Hebron.

La protesta dels indignats ha tingut lloc a la tarda davant de la seu central de la Caixa, on s'han aplegat unes 300 persones. Hi ha hagut moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra, que han acordonat l'entitat amb tanques i furgonetes.

Els manifestants han tallat el lateral de la Diagonal i han rebut el suport d'alguns conductors, que han fet sonar els clàxons. L'acció, que ja van fer coincidir amb el primer aniversari del 15M, s'ha aprovat en una assemblea després de la manifestació massiva contra les retallades a l'ensenyament públic.
Anar al contingut