Fragment de la portada de "Tu i jo", de Niccolò Ammaniti
"Tu i jo", de Niccolò Ammaniti
Barcelona

"Tu i jo", de Niccolò Ammaniti, una novel·la fantàstica, portada al cinema per Bernardo Bertolucci, es presenta aquesta setmana a Canes

Fa uns dies es va posar a la venda la versió en català de la novel·la de Niccolò Ammaniti "Io e te" i aquesta setmana es presenta a Canes la versió cinematogràfica signada per Bernardo Bertolucci. "Tu i jo", que ha estat número 1 de vendes a Itàlia, és una novel·la sobre el més simple i inescrutable dels misteris: com arribar a ser gran. Ammaniti, una autèntica estrella literària a Itàlia, és un de ls millors autors de la seva generació i qui millor capta l'ànima dels adolescents.

Carmen AmorósActualitzat
Lorenzo Cuni, de 14 anys, explica als seus pares que uns companys d'institut l'han convidat a esquiar a Cortina d'Ampezzo durant la setmana blanca escolar.

La realitat, però, és que vol amagar-se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viu amb la família, per passar aquella setmana sense dutxar-se, jugant a videojocs, llegint còmics, menjant porqueries i dormint mandrosament, lliure d'obligacions.

Lorenzo vol complir així el seu somni adolescent de llibertat, autoafirmació i solitud. Però l'aparició de la seva germanastra Olivia, de 23 anys, a qui feia anys que no veia, trencarà totes les seves expectatives i l'enfronta a responsabilitats inesperades.

El final, el que seria l'epíleg del llibre, és també tan inesperat per la brusquedat de l'autor que deixa el lector sacsejat durant una bona estona.

Niccolò Ammaniti és una estrella literària a Itàlia i possiblement un dels millors autors de la seva generació. No hi ha cap dubte que Ammaniti és qui més bé ha sabut captar l'ànima fràgil dels adolescents.

En els últims anys, gràcies a les traduccions de les obres d'Erri de Luca i d'Alessandro Baricco, la literatura italiana, aquesta gran desconeguda, se'ns està fent una mica més propera. Poder afegir ara el nom de Niccolò Ammaniti a la llista és tot un luxe que devem a Angle Editorial.

I si això fos poc, Bernardo Bertolucci en signa l'adaptació cinematogràfica.

El film, rodat en 3D, s'estrena aquesta setmana al Festival de Canes, fora de concurs, i suposa l'esperat retorn a les pantalles del mestre italià deu anys després del seu últim film.

Anar al contingut