Mèrida

Monago posa el pacte fiscal català com a exemple de la "insolidaritat" i el considera "catastròfic" per a Extremadura

El president extremeny insisteix en les crítiques a Catalunya i considera que la proposta de nou finançament que impulsa Artur Mas seria "catastròfica" per a la regió que presideix.

RedaccióActualitzat
El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha fet una crida contra el pacte fiscal català durant el debat de l'estat de la regió, que se celebra aquests dies al Parlament extremeny. Monago ha dit que el nou model de finançament que impulsa el govern català tindria efectes "catastròfics" per als extremenys i ha afegit que, en l'actual model de crisi, acceptar les exigències catalanes equivaldria a promoure un "espoli" a Extremadura i a la resta de l'Estat.

Catalunya, "insolidària" com Alemanya

El dirigent popular ha comparat Catalunya amb Alemanya en l'actual context de crisi econòmica: "Si a Europa la insolidaritat la representa avui Alemanya, a Espanya aquesta insolidaritat i absència de cooperació la representa el pacte fiscal català". Monago ha dit que les conseqüències d'aquest pacte fiscal no són "cap broma" i ha augurat que tindrà un efecte "devastador" per a la regió que presideix. Davant d'aquesta situació, Monago ha proposat als partits de l'oposició i al conjunt de la societat extremenya constituir una "unió extremenya contra el pacte fiscal català".

No és la primera vegada que Monago fa referència a Catalunya en les seves intervencions polítiques. Especialment cèlebre va ser el curiós repte que va llançar a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, convidant-lo a anar a Extremadura per dir-li, si tenia "collons", que l'AVE de la regió era una catàstrofe. El president extremeny també va llançar-se a parlar en català i en euskera per dir que la seva regió no era "més que ningú, però tampoc menys que ningú".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut