Londres

Detenen dos presumptes membres d'ETA a Londres

Es tracta d'Antonio Troitiño Arranz i Ignacio Lerín, un dels membres més buscats. Els dos tenen pendent una ordre judicial de l'Audiència Nacional. Amb aquestes detencions ja són cinc, els etarres arrestats en una setmana.

RedaccióActualitzat
Hi ha hagut dues noves detencions de suposats membres d'ETA. La policia britànica, en col·laboració amb l'espanyola, ha detingut a Londres Antonio Troitiño Arranz i Ignacio Lerín Sánchez. Lerín figura a la llista dels terroristes més buscats.
Troitiño té un llarg historial a ETA com a membre del "comando Madrid". És autor condemnat d'una vintena d'assassinats als anys 80. Va quedar en llibertat l'abril del 2011, després de 24 anys de reclusió.

Troitiño havia de sortir de la presó el 17 de gener del 2017, en aplicació de l'anomenada "doctrina Parot", però una nova liquidació dels seus 2.200 anys de condemna en va permetre l'excarceració. L'Audiència es va equivocar en descomptar el temps passat en presó preventiva del límit màxim d'estada a la presó i no del conjunt de les seves condemnes. Quan es va voler reaccionar, Troitiño ja havia fugit.

Per la seva banda, Ignacio Lerín, nascut a Pamplona el 1973, estava fugit des de l'abril del 2007, quan es va desarticular el "comando Donosti", del qual presumptament formava part juntament amb el seu germà José Ángel. Lerín era un dels terroristes més buscats per la Policia.

Cinc detencions en quatre dies

Amb aquestes detencions ja són cinc, els etarres arrestats en una setmana.

A començaments de setmana, a la localitat francesa d'Albi, la policia francesa va detenir Ugaitz Errazquín i José Osés Carrasco. El primer se'l vincula amb els assassinats del regidor Isaías Carrasco i l'empresari Ignacio Uría.

Un dia després, a Bilbao, la policia va detenir Maialen Zuazo Aurrekoetxea, fugida després de ser condemnada a 7 anys de presó per haver allotjat i ocultat diversos membres del "comando Biscaia".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut