Brussel·les

Hollande defensa que l'acord de l'Eurogrup ja té efectes positius mentre que Merkel en recorda les condicions

Dues visions sobre que el pacte de l'eurozona per recapitalitzar la banca. El president francès parla d'"importants progressos" i diu que ja ha tingut efectes positius. La cancellera alemanya, en canvi, remarca que hi haurà condicions per complir.

RedaccióActualitzat
El president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, escenifiquen les dues visions sobre el pacte de l'eurozona per recapitalitzar la banca. El primer parla de progressos importants, mentre que la segona remarca que s'hauran de complir condicions i que no hi haurà "troica" per a Espanya i Itàlia.

Els caps d'Estat i de govern de la Unió Europea s'han tornat a reunir aquest divendres al matí a Brussel·les, després que la zona euro ha arribat a un acord per alleugerir la pressió dels mercats sobre el deute espanyol i italià.

Abans d'entrar a la trobada, Hollande i Merkel han parlat de l'acord. El president francès destaca que els "importants progressos" aconseguits assegura que els efectes del pacte ja s'estan veient en la reacció dels mercats.

Hollande considera que hi ha bones notícies en tres àmbits: el creixement, les mesures a curt termini i la necessitat de definir una visió de conjunt dels líders europeus. Tot i això, el president francès considera que cal continuar treballant en els mecanismes per portar els acords a bon port.

No hi haurà troica per a Espanya i Itàlia

Angela Merkel, en canvi, sembla menys optimista. D'entrada, ha llançat aigua al vi i ha recordat que les mesures de recapitalització i de compra de deute no sortiran gratis. Diu la cancellera alemanya que Espanya i Itàlia hauran de complir les condicions que decideixi Europa.

A més, la cancellera alemanya ha insistit que no hi haurà cap "troica" per a Espanya i Itàlia si sol·licitessin la intervenció dels fons de rescat en els mercats de deute ni la recapitalització directa de la banca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut