L'euro per recepta va entrar en vigor el 23 de juny
L'euro per recepta va entrar en vigor el 23 de juny i ja ha recaptat 19 milions d'euros
Berga

Un jubilat de Berga farà vaga de medicaments contra l'euro per recepta

El pintor Joan Ferrer està decidit a portar a la pràctica aquesta mesura extrema, encara que s'hi jugui la vida. Només es prendrà els medicaments que li calmen el dolor.

RedaccióActualitzat
Un jubilat berguedà està disposat a jugar-se la vida per combatre l'euro per recepta, l'impost que des de la vigília de Sant Joan han de pagar la immensa majoria de catalans. El pintor Joan Ferrer, de 75 anys, ha anunciat que començarà una vaga de medicaments si el Servei Català de la Salut no retira la taxa.

Ferrer ha enviat una carta a CatSalut comunicant-los la decisió i avança que està preparat per començar una protesta radical. "Segons la contesta, llavors jo reivindicaré pels mitjans que sigui el que vull fer, que és molt greu, és una vaga de medicaments, que equival a una vaga de fam". Aquest berguedà, que el 2010 va ser distingit amb el Premi Ciutat de Berga a la Cultura, matisa que només es prendrà els medicaments que li calmen el dolor.

L'artista és conscient que s'hi juga la salut, perquè s'ha de prendre una quinzena de medicaments diaris. Això, però, no és un obstacle per rebel·lar-se contra l'impost. Diu que és tossut i que arribarà "fins on calgui" perquè l'escoltin.

Precisament, tot i que CiU va dir de l'euro per recepta que "hi és per quedar-s'hi", la federació i el PP han negociat "valorar-ne la continuïtat" abans que acabi l'any.

Anar al contingut