Barcelona

El PPC i CiU aproven valorar la continuïtat de l'euro per recepta a partir del 2013

El PP ha rebaixat la seva intenció de suprimir la taxa i ha aprovat amb CiU un text al Parlament que parla de "valorar-ne la continuïtat". El text aprovat no inclou cap compromís de desaparició de l'impost i només esmenta que s'haurà d'estudiar si es manté de cara als pressupostos del 2013.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular Català ha rebaixat la seva resolució per suprimir l'euro per recepta i ha pactat amb Convergència i Unió un text que parla de "valorar la continuïtat" de la taxa sobre els medicaments receptats.

En el debat parlamentari sobre el tercer pla de retallades del Govern, la cambra ha aprovat, amb els vots de CiU i el PPC, i l'abstenció d'ERC i Joan Laporta, una resolució que insta l'executiu d'Artur Mas a "analitzar els pròxims mesos" l'impacte de la taxa, juntament amb el copagament aprovat pel govern espanyol. D'acord amb el text, de cara als pressupostos del 2013 la Generalitat haurà de "valorar la continuïtat" de la taxa.

El document pactat entre CiU i el Partit Popular suavitza la proposta inicial que plantejava la "supressió" de la taxa "com a màxim el 31 de desembre del 2012". Amb aquest text conjunt, CiU ha evitat un front comú de tota l'oposició al Parlament per exigir al Govern la retirada immediata de l 'euro per recepta.

Abans d'entrar la resolució al Parlament, la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat a "Els matins" de TV3 que el seu partit i Convergència i Unió s'han donat un marge de tres mesos per analitzar l'impacte econòmic de la taxa de l'euro per recepta, implantada per la Generalitat, i del copagament segons la renda i donava per fet el seu pacte amb el Govern per suprimir la taxa a final d'any. "Estic convençuda que l'euro per recepta tindrà una durada transitòria", ha afirmat.

Sánchez-Camacho ha justificat el canvi de postura i ha manifestat que "és més pràctic i eficaç" pactar l'eliminació de la taxa amb el Govern que dur a terme el mecanisme parlamentari pel qual l'oposició en bloc podria reclamar la fi de la mesura.

Sense efecte la retirada del berenar dels presos


El Parlament també ha aprovat una proposta que insta el Govern a reintroduir el berenar dels presos. Justícia va anunciar aquesta setmana que amb mesures com aquesta, sumada a duplicar el preu del menú dels funcionaris de presons, estalviaria 2 milions d'euros. A més d'eliminar el berenar a tots els centres penitenciaris, tret dels de joves, es va reduir un 2% la quantitat de menjar de reserva als centres, es van restringir els menús extraordinaris als dies de Nadal i Cap d'Any i també es va retallar l'horari de les cafeteries de les presons.

Altres mesures aprovades a la cambra catalana sol·liciten al Govern que presenti un pla contra el frau, creï una central de compres i defensi la immersió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut