Madonna en un moment de la seva actuació a l'estadi olímpic de Moscou (Foto: EFE)
Madonna en un moment de la seva actuació a l'estadi olímpic de Moscou. (Foto: EFE)
Moscou

Madonna demana la llibertat del grup punk Pussy Riot en el seu concert a Moscou

La cantant nord-americana ha demanat al president rus, Vladímir Putin, que perdoni i alliberi les integrants del grup. Les tres noies estan acusades d'incitar a l'odi religiós per haver cantat una cançó contra Putin en un església. La fiscalia demana per a les Pussy Riot tres anys de presó.

RedaccióActualitzat
Madonna ha aprofitat el concert que ha ofert aquest dimarts a Moscou per demanar l'alliberament del grup punk rus Pussy Riot. Les seves tres components estan acusades d'incitar a l'odi religiós per haver cantat a l'altar de la catedral del Crist Salvador de Moscou una cançó contra el president rus, Vladímir Putin. "No vull ser irrespectuosa ni amb l'església ni amb el govern, però aquestes tres noies ja han pagat pel que van fer. Prego per la seva llibertat. Mereixen el dret a ser lliures", ha afirmat la cantant segons el diari digital Gazeta.ru.

Seguidament, Madonna ha preguntat als milers de fans que omplien el pavelló olímpic de la capital russa si estaven amb ella. La multitud ha respost afirmativament i llavors la "reina del pop" s'ha despullat fins a quedar-se en roba interior i s'ha posat una màscara similar a la que van utilizar les Pussy Riot en les seves actuacions antigovernamentals. Després s'ha girat per mostrar al públic el nom del grup escrit a l'esquena.

Abans de la seva actuació davant dels mitjans de comunicació, Madonna ha reivindicat la llibertat d'expressió i s'ha mostrat en contra de qualsevol tipus de censura. La cantant ha expressat el seu desig que les Pussy Riot quedin al més aviat possible en llibertat. La fiscalia ha demanat tres anys de presó. Les noies, que durant el judici van denunciar tortures, es troben en presó preventiva des del mes de març. Es consideren innocents i asseguren que les seves motivacions "van ser exclusivament polítiques" i no pas per insultar els creients.

Altres estrelles del món de la música com Sting, Peter Gabriel o Red Hot Chilli Peppers han expressat el seu suport al grup.

Anar al contingut