El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando. (Foto: EFE)
El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando. (Foto: EFE)
Madrid

El PP justifica prioritzar l'atenció sanitària per als que cotitzen a la Seguretat Social davant els "recursos limitats"

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, defensa el cobrament d'una quota de 710 euros anuals als immigrants en situació irregular que vulguin rebre assistència sanitària pública. El PSOE hi està "absolutament en contra" i la qualifica de moralment "inacceptable".

RedaccióActualitzat
El cobrament d'una quota de 710 euros anuals als immigrants en situació irregular que vulguin rebre assistència sanitària pública continua generant reaccions. El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha justificat aquesta mesura perquè, segons ha dit, en un moment en què l'Estat disposa de "recursos limitats" cal prioritzar en els serveis sanitaris les persones que cotitzen a la Seguretat Social en el país.

Hernando, que ha recalcat que ningú es quedarà sense assistència sanitària d'urgència en cas que la necessiti, ha afirmat que "el que no es pot fer és tractar els immigrants que entren legalment a Espanya com els que entren il·legalment" al país, especialment "en uns moments en què cal fer ajustos en el conjunt dels serveis públics". El portaveu popular ha defensat també les polítiques que serveixin per "dissuadir i eliminar elements" que poden "servir d'atractiu" per a emigrants il·legals.

Per la seva banda, el PSOE s'ha refermat en les crítiques a aquesta quota. La portaveu socialista a la cambra baixa, Soraya Rodríguez, ha assegurat que el seu partit està "absolutament en contra" que es cobrin aquests 710 euros, ja que creu que acaba amb el sistema universal de salut a Espanya i deixa els immigrants sense atenció sanitària "en una situació injusta i insolidària i, des del punt de vista moral, inacceptable".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut