Tuit d'Otegi
Otegi ha anunciat a través del Twitter que se suma a la vaga de fam dels presos bascos.
Logronyo

Otegi se suma a la vaga de fam dels presos bascos

A través d'un comunicat oficial i també del seu compte de Twitter ha anunciat que comença la protesta juntament amb altres interns de la presó de Logronyo. D'aquesta manera, s'afegeix als centenars de presos bascos que es troben en vaga de fam per demanar l'excarceració de l'etarra Iosu Uribetxeberria, malalt de càncer.

RedaccióActualitzat
L'exdirigent de Batasuna Arnaldo Otegi ha anunciat que se suma a la vaga de fam dels presos bascos. En un primer moment, la informació s'ha pogut llegir a través del compte de Twitter d'Otegi, que gestiona el seu fill. A la xarxa, Otegi deia que comença la protesta juntament amb altres interns de la presó de Logronyo, on es troba reclòs. D'aquesta manera, el líder de l'esquerra abertzale s'afegeix als centenars de presos bascos que també demanen l'excarceració de l'etarra Iosu Uribetxeberria, malalt de càncer. La gran majoria d'aquests reclusos, repartits entre els diferents centres penitenciaris d'arreu dels estats espanyol i francès, també es troben en dejú. Així, al tuit d'Otegi s'ha pogut llegir: "En solidaritat amb Iosu, comencem una vaga de fam indefinida a la presó de Logronyo".

Més tard, a primera hora de la tarda, el líder abertzale ha enviat a la direcció de la presó de La Rioja un escrit en què ha comunicat oficialment que se suma a la vaga de fam, de la mateixa manera que els altres cinc interns bascos que es troben al centre de La Rioja. Fonts penitenciàries han precisat a Europa Press que tant Otegi com els seus companys han enviat la comunicació poc abans de l'hora de dinar i que cap dels sis presos han acudit al menjador.

Precisament, aquest dissabte milers de persones es van manifestar pels carrers de Sant Sebastià per demanar tant l'alliberament d'Uribetxebarria, com l'acostament dels presos bascos als centres d'Euskal Herria.

El pres d'ETA Josu Uribetxeberria, condemnat per la seva participació en el segrest d'Ortega Lara, es troba ingressat a l'hospital de Sant Sebastià per una malaltia incurable. També es troba en vaga de fam. Aquest pres és un dels que figura a la llista elaborada per l'esquerra abertzale i que conté el nom de 14 interns de la banda que per motius de salut haurien de ser excarcerats, segons reivindica gran part del col·lectiu independentista basc.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va declarar des de Navarra que l'alliberament d'Uribetxeberria no dependria del nombre d'etarres que es posessin en vaga de fam, sinó del resultat de les proves mèdiques que se li van practicar divendres.


Anar al contingut