El Port de la Selva

Mascarell creu que seria un error eliminar "Nacional" i "Catalunya" del nom del MNAC

El conseller de Cultura creu que seria un error eliminar els atributs "Nacional" i "Catalunya" del nom del museu i emmarca les declaracions en què Pepe Serra demanava el canvi de nom en el context d'una reflexió en veu alta sobre la dificultat d'explicar bé què conté el museu.

RedaccióActualitzat
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que els termes "Nacional" i "Catalunya" no s'eliminaran del nom del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) perquè seria un error. Mascarell ha emmarcat les declaracions de l'actual director, Pepe Serra, demanant divendres passat canviar el nom del museu en el context d'una "reflexió en veu alta sobre la dificultat d'explicar bé què conté el museu".

En opinió del conseller, el contingut del MNAC s'ha d'explicar a través del nom, i l'actual denominació ja sintetitza tot l'art que s'exposa a les sales, des del romànic català fins als moviments d'avantguarda. Mascarell ha obert la porta a estudiar un canvi d'acrònim, ja que, segons afirma, "l'actual no és especialment afortunat", tot i que ha matisat que arreu del món n'hi ha d'altres que "a primera vista" tampoc no "sonen gaire bé", com el MOMA de Nova York.

Per Mascarell, cal aprofitar la "marca Barcelona", però només per contextualitzar-ne la situació i en cap cas per incloure-ho al nom: "Només faltaria que amaguéssim que el museu s'ubica a Barcelona, que és la capital de Catalunya".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut