Rubalcaba ha parlat des de Llanes, on estiueja. (Foto: EFE)
Rubalcaba ha anunciat una ILP si se suprimeix l'ajuda. (Foto: EFE)
Llanes

El PSOE recollirà firmes per mantenir l'ajuda dels 400 euros si el govern espanyol la suprimeix

Aquest dimecres, dia 15, s'acaba l'ajuda i l'executiu de Mariano Rajoy encara no ha fet públic si es mantindrà o no. Si la suprimeix, els socialistes promouran una Iniciativa Legislativa Popular per recuperar-la.

RedaccióActualitzat
El PSOE promourà una Iniciativa Legislativa Popular (IPL) per mantenir l'ajuda de 400 euros a les persones que han esgotat la prestació d'atur en cas que el govern espanyol no la prorrogui. Aquest dimecres, dia 15, s'acaba l'ajuda i l'executiu de Mariano Rajoy encara no ha fet públic si es mantindrà o no.

Davant d'aquesta incertesa, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit el PP que, si no es prorroga l'ajuda "o no ho fa com ho ha de fer", el seu partit recollirà signatures per portar-se al Congrés i demanar que continuï vigent aquesta renda bàsica. La campanya començarà al setembre.

Des de Llanes (Astúries), on està de vacances, Rubalcaba ha dit que el PSOE fa més de dos mesos que reclama al govern de Rajoy que allargui l'ajuda. També aquest dilluns, la UGT catalana ha advertit que hi haurà un "esclat social" si es tanca l'aixeta per als aturats de llarga durada.

L'ajuda dels 400 euros ja ha estat motiu de controvèrsia pels retards que hi ha hagut en els pagaments del juliol.

En la mateixa roda de premsa, Rubalcaba ha demanat a Rajoy que no permeti que Espanya sigui rescatada perquè tots els rescats són dolents, ha dit, i provoquen "recessió i patiment".

Anar al contingut